20181123 094846

De doelgroep

Onder de doelgroep Peuters worden voor de activiteiten van BalSports alle kinderen genomen die net zijn begonnen met lopen tot dat ze 4 jaar oud zijn en dus schoolgaand gaan worden. 

De activiteiten voor de peuters zijn altijd in de ochtenden en de ouders of grootouders doen mee met de les. De (groot)ouders doen mee om de drempel voor de kinderen lager te maken en het minder eng over te laten komen. Ook doen zij mee om 'te leren' waarom bepaalde oefeningen of opdrachten goed zijn om te proberen voor het kind en zijn/haar ontwikkeling. 

Samenwerkingen

De activiteiten voor peuters zijn altijd in samenwerking met een vereniging, school of sportservice. Door de samenwerking is er een ruimte waarin de activiteit gedraaid kan worden en zijn de basis materialen aanwezig. 

De activiteiten

Er zijn twee soorten programma's die BalSports draait voor de doelgroep peuters. Het eerste programma dat gedraaid wordt heet Peutergym en de tweede is het Nijntje Beweegdiploma. 

Nijntje beweeg

Beide programma's duren 15 of 20 weken, met 1 keer in de week een les. Elke les is 45 tot 60 minuten lang. Tijdens een les is de voornaamste focus dat de kinderen zonder angst kennis maken met hun lichaam en externe faciliteiten. Daarom zullen bij de lessen veel klim en klauter activiteiten naar voren komen in combinatie met evenwicht, inzicht, ritme en balmateriaal. 

Ze zullen leren hoe ze moeten klimmen op verschillende materialen en hoogtes, hoe ze moeten rollen, hoe ze moeten schommelen/zwaaien, hoe ze moeten springen, hoe een bal gerold moet worden, hoe een bal gegooid moet worden en nog veel meer. Voor een impressie verwijs ik u graag door. Klik hier om een impressiefilmpje te zien van de opzet van deze programma's.
Het Nijntje Beweegdiploma mag niet zomaar gedraaid worden. Dit is een gecertificeerd programma en daar moet dus een gediplomeerde trainer voor de groep staan. Een vereniging mag deze activiteit ook alleen draaien als ze hiervoor het keurmerk ontvangen hebben en de juiste mensen hebben om dit te draaien.
Peutergym is daarin wel iets anders. Dat is geen gecertificeerd programma maar komt eigenlijk wel op hetzelfde neer. Ook hier ligt de focus op dezelfde onderwerpen als bij het Nijntje Beweegdiploma. Wel is het ook bij dit programma van belang dat er iemand voor de groep staat die verstand heeft van de doelgroep en de daarbij horende vaardigheden. 

Vanuit BalSports mogen beide programma's gedraaid worden door de hiervoor behaalde diploma's. Het bewijs, het diploma, is terug te vinden onder Portfolio.

Prijsindicatie

Voor de programma's doe je mee via een vast abonnement. Een vast abonnement voor 15 weken kan tussen de 56,25 en 75,- euro liggen, voor 20 weken kan het tussen de 75,- en 100,- euro liggen. Omgerekend van een vast abonnement naar prijs per les kan de prijs tussen de 3,75 en 5 euro liggen.