Funsports

De doelgroep

Onder de doelgroep Kleuters worden voor de activiteiten van BalSports alle kinderen genomen die net zijn begonnen op school (meestal 4 jaar) tot een jaar of 7. 

De programma's voor deze doelgroep zijn altijd in de middag direct na schooltijd. Bij deze programma's zijn de ouders niet aanwezig om te helpen. Ze mogen wel kijken vanaf bijvoorbeeld een tribune als die er is maar daadwerkelijk in de zaal en dichtbij de kinderen is niet de bedoeling. Dit om de drempel voor de kinderen juist laag te houden en ze niet te veel naar de ouders toe te laten trekken. Voor afgaand krijgen de ouders te horen wat de bedoeling is van het programma en wat ze kunnen verwachten om ze er in ieder geval wel een beetje bij te betrekken.  

Samenwerkingen

De activiteiten voor de kleuters zijn altijd in samenwerking met een vereniging, school of sportservice. Door de samenwerking is er een ruimte waarin de activiteit gedraaid kan worden en zijn de basis materialen aanwezig.

De activiteiten

FunSports
Funlogo

Speciaal voor deze doelgroep is er een eigen ontwikkeld programma die de overstap van peutergym naar een vereniging verkleint. Dit programma heet FunSports en is gemaakt om het wegwijs maken van kinderen met verschillende grondvormen, coördinatie, stabiliteit, balcontact, balgevoel, kracht, inzicht maar ook met het eigen lichaam. De focus in dit programma ligt niet zozeer op één sport maar meerdere en dan voornamelijk op balsporten.
Elke les heeft zijn eigen thema waar die les aan gewerkt gaat worden. Wel komen er elke les eenzelfde soort oefeningen terug om het voor de kinderen niet te moeilijk te maken door elke les iets anders te moeten verwerken.
Ze leren om te gaan met veel verschillende materialen die door kunnen gaan voor een bal, ze leren hoe ze hun eigen lichaam kunnen gebruiken en het belangrijkste is dat ze leren om vrijuit te bewegen zonder angst. 

FunSports is een programma dat 20 weken duurt. De eerste 2 á 3 lessen zijn kennismakingslessen en aan het einde is er een diplomales waarin de kinderen moeten laten zien wat ze zoal geleerd hebben en of ze dit ook daadwerkelijk goed uit kunnen voeren om het diploma te ontvangen. 

Sportief kinderfeestje
BalSports5

Het sportieve kinderfeestje is, voor kinderen vanaf 6 jaar oud. Zijn ze jonger dan 6 jaar dan zijn veel sporten en spelletjes nog wel moeilijk om succesvol te volbrengen.
Wat houdt een sportief kinderfeestje dan precies in? Nou zoals de naam al suggereert wordt er een sportieve activiteit georganiseerd voor de kinderen van het kinderfeestje. Denk hierbij aan een feestjes met een eigen thema. Dit thema kan vanuit de aanvrager komen maar kan ook gevraagd worden om deze optie vanuit BalSports te laten bedenken nadat aangegeven is wat voor groep het zal zijn, welke leeftijd ze hebben en natuurlijk ook wat ze leuk vinden om te doen. Het kan bijvoorbeeld een balsport thema zijn of juist een racketsport thema. Ook is sport en spel een optie en er is de keuze uit grof materiaal of juist klein materiaal. Waar het feestje gehouden gaat worden is vooral in te vullen voor de aanvrager, wel kan er natuurlijk om mogelijkheden gevraagd worden wat een goede locatie zou kunnen zijn. Wil de aanvrager ook dat BalSports voor de aankleding en hapjes/drankjes zorgt dan komen daar natuurlijk extra kosten voor. 

Prijsindicatie

Een prijsindicatie voor het 20 weken durende programma FunSports is als volgt. Doe je mee aan het programma dan is dit met een vast abonnement voor alle lessen. Mocht een kind ziek zijn of door een andere reden niet aanwezig kunnen zijn dan wordt deze les alsnog in rekening gebracht vanwege het vaste abonnement. De prijs voor het programma van 20 weken ligt tussen de 80,- en 130,- euro. Omgerekend per les is het dus dat prijs kan liggen tussen de 4,- en 6,50. 

Voor het sportieve kinderfeestje is de prijs afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de duur, het aantal kinderen, de wens, de omgeving, de materialen en ook zeker de afstand. Het kan natuurlijk zo zijn dat er bij een kinderfeestje aan heel veel meer gedacht moet worden dan alleen de opzet van de sport/spelletjes, alle extra opties worden dan in rekening gebracht. 
Hetgeen wat wel meegegeven kan worden is dat het uurtarief kan liggen tussen de 25 en 35 euro voor bijvoorbeeld een groep van maximaal 12 kinderen. Hierbij wordt standaard reiskosten bij meegenomen, of dit een bedrag per kilometer is of een vast afgesproken bedrag vanwege de afstand is afhankelijk van de locatie.