20190417 174858

De doelgroep

Onder de doelgroep scholieren vallen alle kinderen van 7/8 tot 18 jaar. Het zijn dus zowel basisschoolkinderen als voortgezetonderwijs kinderen.  

Veelal zijn de activiteiten voor deze doelgroep onder schooltijd of na schooltijd. Het kan namelijk zijn dat een activiteit tijdens de gymles gedraaid gaat worden, zoals een clinic, of het is naschooltijd voor een bepaald traject of feestje. Wel is het bij deze doelgroep altijd zo dat als de activiteit onder schooltijd gedraaid wordt dat de gymdocent dan ook bij de les aanwezig is. Bij een naschoolse activiteit hoeft dit niet maar moet er wel iemand van de school nog aanwezig zijn.

Wel is het zo dat het sportieve kinderfeestje tot 12 jaar gedraaid kan worden. Zijn ze ouder dan 12 dan is er de keuze om eventueel een clinic te volgen als verjaardagsfeestje. Net zo sportief maar met een andere insteek!

Samenwerkingen

Voor alle activiteiten van deze doelgroep is een samenwerking met een school van toepassing. Het kan zo zijn dat de school zelf vraagt om het willen laten draaien van een activiteit of een vereniging wil graag dat op een bepaalde school iets gedraaid wordt om de doorstroming beter te maken. 

De activiteiten

Voor deze doelgroep zijn er verschillende activiteiten die gedraaid kunnen worden. Ook is er de keuze tussen een binnenactiviteit en een buitenactiviteit. 

Clinics

Bij een clinic kan er gedacht worden aan een volleybalclinic of een beachvolleybalclinic. Hierbij kies je dus meteen een binnen of een buiten activiteit. Veel beachvolleybalclinics draaien in de periode April tot Oktober. In de andere maanden is het buiten te koud en te regenachtig om een clinic te draaien. 
Hoelang een clinic duurt is geheel afhankelijk van de wensen. Het kan zijn dat het onder schooltijd is en dus aan de lestijden verbonden zit of er wordt speciaal rekening meegehouden en dus andere lestijden aan verbonden zitten. Dit is voor de aanvrager geheel vrij om te bepalen. 
Voor het draaien van een clinic zit er wel een bepaalde groepsgrootte aan verbonden die gedraaid wordt met één iemand voor de groep en wanneer er iemand extra bijgevraagd moet worden. Is de groep 24 kinderen of kleiner dan kan deze prima alleen gedraaid worden met de docent erbij, is de groep groter dan moet er naast de docent nog iemand extra bij. Dit kan zowel vanuit de school iemand zijn of vanuit BalSports. Moet er iemand extra vanuit BalSports bij aanwezig zijn dan zitten hier standaard extra kosten aan. 

Wat wordt er dan zoal gedaan tijdens een clinic. Een clinic wordt vaak aangevraagd om meer te leren over de sport, zeker als deze sport niet zo bekend is of vrij ingewikkeld als je er weinig vanaf weet. Daarom wordt tijdens een (beach)volleybal clinic veelal de technieken op een makkelijkere wijze aangeleerd om de deelnemers snel kennis te laten maken met de sport maar draait een clinic er ook juist om om de groep snel bezig te laten zijn met alles wat er tijdens een wedstrijd bij komt kijken. Om het zo goed mogelijk te laten verlopen is het daarom goed om twee clinics aan te vragen. Tijdens de eerste clinic wordt dan ingegaan op alle technieken en worden deze geoefend en tijdens de tweede clinic gaan er dan veel wedstrijdjes gespeeld worden om de geleerde technieken toe te passen. 
Wilt u een impressie van hoe zo'n clinic (beachvolleybal) er dan uit zou kunnen zien? Klik dan hier.

Sportief kinderfeestjeBalSports5

Het sportieve kinderfeestje is, zoals gezegd, voor kinderen tot 12 jaar oud. Wat houdt een sportief kinderfeestje dan precies in? Nou zoals de naam al suggereert wordt er een sportieve activiteit georganiseerd voor de kinderen van het kinderfeestje. Denk hierbij aan een feestjes met een eigen thema. Dit thema kan vanuit de aanvrager komen maar kan ook gevraagd worden om deze optie vanuit BalSports te laten bedenken nadat aangegeven is wat voor groep het zal zijn, welke leeftijd ze hebben en natuurlijk ook wat ze leuk vinden om te doen. Het kan bijvoorbeeld een balsport thema zijn of juist een racketsport thema. Ook is sport en spel een optie en er is de keuze uit grof materiaal of juist klein materiaal. Waar het feestje gehouden gaat worden is vooral in te vullen voor de aanvrager, wel kan er natuurlijk om mogelijkheden gevraagd worden wat een goede locatie zou kunnen zijn. Wil de aanvrager ook dat BalSports voor de aankleding en hapjes/drankjes zorgt dan komen daar natuurlijk extra kosten voor. 

Prijsindicatie

De prijs voor een clinic is van verschilende factoren afhankelijk. Niet alleen de groepsgrootte, duur van de clinic en de locatie zijn belangrijk maar ook zeker het materiaal. Zijn er bijvoorbeeld wel genoeg ballen om de clinic te kunnen draaien. Is er een volleybalnet aanwezig of kan er iets van een net opgebouwd worden voor de clinic. Zoals aangegeven is de maximale groepsgrootte die alleen gedraaid kan worde 24 kinderen, is de groep groter en wil de aanvrager hier extra hulp bij dan komen hier extra kosten voor. Wat vast staat voor het draaien van een clinic is dat er altijd reiskosten in rekening gebracht worden. Hoe, via een vast bedrag of bedrag per kilometer kan in overleg. Het uurtarief voor een clinic ligt tussen de 27,50 en 37,50. Ook wordt bij een clinic altijd de voorbereiding meegenomen, dit staat standaard op een half uur. 

 

Voor het sportieve kinderfeestje is de prijs afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de duur, het aantal kinderen, de wens, de omgeving, de materialen en ook zeker de afstand. Het kan natuurlijk zo zijn dat er bij een kinderfeestje aan heel veel meer gedacht moet worden dan alleen de opzet van de sport/spelletjes, alle extra opties worden dan in rekening gebracht. 
Hetgeen wat wel meegegeven kan worden is dat het uurtarief kan liggen tussen de 25 en 35 euro voor bijvoorbeeld een groep van maximaal 12 kinderen. Hierbij wordt standaard reiskosten bij meegenomen, of dit een bedrag per kilometer is of een vast afgesproken bedrag vanwege de afstand is afhankelijk van de locatie.